Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


polen crud de trandafir salbatic

  • Imagine 1
Pret:
29.0 lei
Comandă telefonic:
0758 081 447
Luni-Vineri: 10:00-17:00
Sambata: 10:00-12:00

sau


Descriere produs

Este considerat ingerul pazitor al colonului!

Albinele culeg pulberea fină de pe antenele florilor. O umezesc cu nectarul din gușă și cu saliva, apoi o adună în granule și o compactează în coșulețele de la picioarele posterioare, pe care le deșartă apoi în stup. La intrarea în stup sunt plasate niște grilaje prin care trec albinele, lăsând să cadă polenul din coșulețe în recipientul de dedesubt. Să reținem faptul că pentru o linguriță de polen, o albină lucrează 8 ore/zi timp de o lună.
Polenul este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Față de polenul uscat, polenul crud are în plus bacterii benefice, enzime esențiale pentru buna funcționare a organismului, antioxidanți care elimină radicalii liberi din organism și lactofermenți care facilitează regenerarea florei intestinale. Polenul crud conține aproximativ 40% proteine și mai mulți aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. În acest sens, dat fiind că doza zilnică recomandată (DZR) de aminoacizi este de 5485 mg, demn de reținut este faptul că polenul de salcie are 5590 mg/100g, cel de castan are 5870mg/100g, iar cel de trandafir sălbatic, 3380 mg/100 g.
Valoarea energetică a polenului crud depinde de planta din care provine. De exemplu, polenul de trandafir sălbatic are 354 Kcal, cel de castan 319 Kcal, iar cel de salcie, 316 Kcal.
Polenul Crud trebuie păstrat la congelator, la temperaturi cuprinse între -16°C și -20°C, și datorită conținutului scăzut de apă (8-10%), nu îngheață. De asemenea, poate fi pus și scos de la congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral virtuțile terapeutice.
Prin conținutul bogat în carotenoide și lactofermenți, reglează tranzitul intestinal și asigură protecția mucoasei intestinale. Datorită substanțelor de tip flavonoid, facilitează absorbția calciului. Este un foarte bun fortifiant și antianemic. Combate oboseala cronică, aducând un flux de energie în organism.

De culoare portocaliu deschis și cu gust dulce-acidulat, dinamizează atât mucoasa, cât și flora intestinală. Între carotenoidele și lactofermenții care se găsesc în acest tip de polen există o sinergie puternică, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea inflamațiilor colonului. În plus, acest tip de polen previne degenerarea neuronilor, încetinește procesul de îmbătrânire, scade nivelul colesterolului, limitează pierderile de calciu, fiind totodată un excelent tonic, energizant și anti-anemic. Conține un complex de minerale ce combat stările de oboseală, suprimă surmenajul fizic și intelectual, aducând un flux de energie și prospețime în organism.
Cu ajutorul vitaminei E, carotenoidelor și fitosterolilor, suplinește nevoia crescută de micronutrimente și antioxidanți ce survine în urma unor eforturi prelungite sau violente, protejând, în același timp, țesutul muscular. Acțiunea polenului este potențată și accelerată de o alimentație bogată în fructe și legume.

 

mod de administrare:

doza recomandată în mod general este de 1-2 linguriţe pe zi, (5-10 grame). Pentru persoanele cu stomac sensibil sau care nu au mai consumat  acest produs sau care au o sensibilitate sporită la polenul uscat, este indicat să înceapă doar cu o linguriţă de polen, ca apoi doza să fie mărită treptat. Pentru a beneficia de toate proprietatile polenului, acesta trebuie pus la inmuiat in iaurt minim o jumatate de ora inainte de a fi consumat.

Este indicat să se facă o cură de 7 săptămâni de două ori pe ani, primăvara și toamna.
 Cantitate: 250g


V-au interesat şi..


TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie