Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


polen crud de salcie

  • Imagine 1
Pret:
30.6 lei
Comandă telefonic:
0758 081 447
Luni-Vineri: 10:00-17:00
Sambata: 10:00-12:00

sau


Descriere produs

Polenul este celula sexuală masculină a plantei, acel praf colorat ce se găseşte pe staminele plantelor. Acest polen este cules de albine, amestecat cu puţin nectar şi sucuri digestive pentru a forma un cocoloş care se prinde de picioarele lor, după care este transportat în stup.

Pentru a obţine polenul, apicultorii folosesc un dispozitiv simplu, dar în acelaşi timp ingenios. La intrarea în stup ei aşază un grătar prin care albinele se strecoară pentru a ajunge în stup, iar o parte din polenul cules de albine se desprinde şi cade într-un recipient aflat sub respectivul grătar. La sfârşitul zilei, apicultorul trece pe la fiecare stup dotat cu un astfel de colector şi strânge polenul astfel obţinut. Apoi, pentru ca produsul să nu se altereze şi să îşi păstreze prospeţimea, este depozitat în congelator, la temperaturi între -5 şi -15 grade Celsius.

Pentru că atunci când înfloresc sălciile, în lunile februarie și martie, temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup, polenul de salcie este rar și destul de greu de obținut. Iată doar unul dintre motivele pentru care poate fi numit și „perla polenurilor”. Recoltat de un număr restrâns de apicultori la începutul primăverii, Polenul Crud de Salcie este de culoare galben aurie, are o aromă parfumată și un gust delicios.
Datorită conținutului foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), protejează conjunctiva și corneea, prevenind probleme oculare dintre care putem aminti cataracta sau degenerescența maculară legată de vârstă. Asigură buna funcționare a prostatei. Astfel, ajută la reducerea adenomului de prostată și la scăderea nivelului PSA (parametru al riscului de cancerizare). Datorită conținutului ridicat de vitamina B6, acizi grași polinesaturați, carotenoide, lactofermenți, polifenoli, fitosteroli, zinc și seleniu, ajută la suportarea tuturor tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată.

cantitate: 250g

V-au interesat şi..


TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie