Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


ayurveda tulsi -ceai pentru caile respiratorii

  • Imagine 1
Pret:
28.0 lei
Producator:
Comandă telefonic:
0758 081 447
Luni-Vineri: 10:00-17:00
Sambata: 10:00-12:00

sau


Descriere produs

descriere produs:Un ceai ce contine planta sacra ,,Tulsi”, populara datorita gustului sau placut

-   Ajută în cazul răcelilor, tusei şi durerilor în gât

-   Uşurează înghiţirea dificilă, simptomele de gripă şi temperaturile ridicate ale corpului

-   Foarte bun în cazul anghinei pectorale, aprinderii la plămâni, bronşitei şi astmului

compozitie: Ocimum Sanctum (Tulsi, busuiocul indian), Zingiber Officinale (Ghimbir), Glycyrrhiza Glabra (lemn dulce), Cinnamomum Tamala (scorţişoara indiană), Amomum Subulatum (bhadraila, cardamon nepalez), Syzygium Aromaticum (cuişoare)

Fiecare pachet contine 100 g de ceai varsat

 

-CEAIURI AYURVEDICE HIMALAYENE (Descrierea detaliata a ceaiurilor):
-Medicina Ayurveda:
 
-Etimologic, ,,Ayurveda” semnifică ,,ştiinţa vieţii”, şi reprezintă cel mai vechi sistem medical complet, de tratare a problemelor de sănătate ale vieţii.
 
-Etimologic, "Ayurveda" semnifică, Ştiinţa vietii. Reprezintă un sistem medical cuprinzător, de tratament al problemelor de sanatate.
- Acest sistem stravechi a influenţat nu numai medicina asiatică, dar şi medicina din Egipt şi din Grecia antică.
 
-Principiile Ayurveda sunt universale si reprezintă sursa tuturor tradiţiilor medicinei naturiste.
 
-Ayurveda ajută omul sa creeze o legătură între fizic, spiritual şi psihic.
 
-Ea oferă soluţii simple şi eficiente în tratarea diferitelor boli.
 
-De asemenea, ne oferă o privire de ansamblu asupra conexiunilor ce exista si ne influenţează starea fizică şi psihică.
 

-Plantele himalayene se prescriu de mai multe sute de ani, pentru tratarea diferitelor boli ale organismului.
 
-Ele se folosesc în diferite combinaţii, pentru a avea un efect mai puternic.
 
-Fiecare plantă are mai multe influenţe, şi de aceasta depinde concentraţia exactă a amestecului.
 

-Ceaiurile Ayurvedice sunt unice, contribuind la reînviorarea corpului şi a puterilor sufleteşti, armonizând funcţiile corpului, contribuie la schimbarea materiei, precum şi la o mai bună digestie, regenerând ţesuturile corpului.
 
-Efectele lor specifice conduc la o bună stare de sănătate permanentă, dacă sunt folosite conform recomandărilor.
 
-Fiecare dintre plante au mai multe influenţe şi de aceasta depinde şi de concentraţia exactă a amestecului.
 

-Pregătirea ceaiurilor se face folosind metodele tradiţionale, oamenii adunând preţioasele plante crescute în Munţii Himalaya, pentru vindecarea organismului şi prevenirea diferitelor boli.
 

-Şi azi, oamenii urcă în munţi pentru a aduna plante miraculoase , de multe ori din locuri unde se află doar caprele de munte.
 

-În producerea ceaiurilor se folosesc mai mult de 50 de plante, care sunt adunate de pe toată întinderea Munţilor Himalaya.
 
-Plantele se curăţă mai întâi manual, apoi se desfac şi se triază în rădăcini, tulpini, scoarţă, frunze, flori şi fructe, care în continuare se sfărâmă şi se macină, pentru a se obţine calitatea şi eficacitatea amestecurilor de plante.
 
-Ele sunt legate şi amestecate după metoda tradiţională Ayurveda.
 
-In producerea ceaiurilor de folosesc mai mult de 50 de plante, de îngrijire sunt adunate de pe toate întinderea Muntilor Himalaya.
 

-Amestecurile sunt pregătite sub Controlul doctorului în Ayurveda din Nepal, Ka Dev JAI, născut în 1935. El a absolvit Universitatea de stat din Patna, şi Facultatea de medicină din Benares.
 
-În anii 60’, a lucrat în serviciul Ministerului Sănătăţii din Nepal, iar în perioada 1971-1997 a predat Ayurveda la Universitatea ,, Nara Devi ” din Nepal.
 
-Actualmente, este consilier şi colaborator al mai multor companii medicale Ayurveda.
 

-CEAIURI AYURVEDICE HIMALAYENE (Tipul constituţional este în functie de Tipula):
-Ceaiurile Ayurvedice din Himalaya sunt ceaiurile care ne ajută la apărarea sănătăţii noastre, fiind deosebit de hrănitoare.

-Principiile fundamentale Principiile fundamentale:
-Conform Ayurvedei, tot Universul este compus din cele 5 elemente:
 
-pământ
-apă
-foc
-aer
 
-eter, care, în corpul omenesc, se manifestă sub forma a trei principale principii energetice: VATA, PITTA si KAPHA.
 

-Fiecare om se naşte cu o predominanţă a acestor energii, în conformitate cu caracteristicile fizice şi psihice. Pe parcursul vieţii, din diferite motive, reprezentarea predominanţei se schimbă de la starea iniţială, reflectându-se asupra factorilor psihici şi a stării de sănătate.
 
-Gândurile, presimţirile, stările, hrana, stilul şi mediul de viaţă în care trăim influenţează echilibrul lor.
 

-Tipuri constituţionale fundamentale:
-Vata, Pitta şi Kapha formează trei principale tipuri caracteristice, care au alte 7 diferite combinaţii (Vata-Pitta, Pitta-Vata, Vata-Kapha, Kapha-Vata, Pitta-Kapha, Kapha-Pitta, Vata-Pitta-Kapha).
 
-Când avem preponderenţa caracteristicii Pitta, atunci avem tipul Pitta. Vată, Pitta şi Kapha formează Trei tipuri principale caracteristice, de îngrijire şi vechi de 7 combinaţie diferite (vată-Pitta, Pitta-vată, vată-Kapha, Kapha-vată, Kapha-Pitta, Kapha-Pitta, vată-Pitta-Kapha).
 
-Cand avem preponderenţa caracteristicii Pitta, atunci avem Tipula Pitta.
 
-Dar în cazul tipului combinat, există intotdeauna o caracteristică predominantă faţă de cealaltă.
 

-Tipul Vata- Pitta-Kapha este o excepţie, semnificând manifestarea armoniei.

-Atunci când predomină tipul Vata, începe să se manifeste o sensibilitate faţă de îmbolnăviri.
 

-Excesul uneia dintre cele 3 tipuri se manifestă întotdeauna printr-un dezechilibru psihic şi o funcţionare necorespunzătoare a unor organe ale corpului.

-Scopul nostru este acela de a aduce aceste energii la starea lor de echilibru.
 

-Principiile Ayurvedei sunt cheia sănătăţii şi al unui mod echilibrat de viaţă.
 

-Atunci când începem să cunoaştem mai mult, o sa fim capabili sa procedăm în mod corect, prevenind apariţia bolilor.
 

-VATA TEA Ceai
 
-PITTA TEA Ceai
 
-KAPHA TEA Ceai
 

-Pentru relaxarea corpului şi a minţii, pentru o Formula antistres pentru calm şi pentru echilibru Echilibru
 
-Pentru reînviorarea şi reîmprospătarea organismului
 

-Ciclul anotimpurilor în tradiţia ayurveda:
-Echilibrul celor trei energii-Vata, Pitta şi Kapha - se schimbă şi datorită vremii, condiţiilor climatice şi schimbării anotimpurilor.
 
-În verile călduroase şi perioadele calde, se măreşte energia Pitta.
 
-În anotimpul rece şi vânturi reci, se măreşte energia Vata.
 
-În perioadele ploioase, umede şi înnorate, se măreşte energia Kapha.
 

-Ciclul vieţii se derulează de asemenea în trei faze:
 
-copilăria este caracteristică energiei Kapha
-perioada adolescenţei şi tinereţii este sub influenţa energiei Pitta
-perioada bătrâneţii este caracteristică energiei Vata.
 

-Ciclul ayurvedic zilnic:
 
-Ciclul Kapha I orele 6.00-10.00:
 
-Atât timp cât în această perioadă ne dedicăm somnului, trezirea noastră va fi mai dificilă, apărând mai curând stări de oboseală şi nervozitate decât odihnă.
 

-Ciclul Pitta I orele 10.00-14.00:
 
-Acest interval este cel mai indicat pentru digestie şi metabolism, când ar trebui să mâncăm o mâncare bună şi consistentă.
 

-Ciclul Vata I orele 14.00-18.00:
 
-Perioadă cu o activitate intensă şi o mâncare mai sănătoasă.
 

-Ciclul Kapha II orele 18.00-22.00:
 
-Cel mai bun timp pentru relaxare şi activităţi atractive.

-Ciclul Pitta II orele 22.00-02.00:
 
-În această perioadă de timp apare un somn adânc şi odihnitor.
 
-Atât timp cât suntem treziţi şi plini de energie, apare dorinţa de a cina.
 
-Atunci, trezirea este mai grea şi fără senzaţia de înviorare.

-Ciclul Vata II orele 02.00-06.00:
 
-Este perioada cea mai bună pentru exerciţii yoga şi meditaţie.
-Dacă reuşim să ne trezim la ora 5 şi să practicăm exerciţii de relaxare, dobândim o putere şi o energie interioară, care rămâne pe toată perioada zilei. Ciclul se repetă.
 

-INSTRUCTIUNI:
-Luati o lingurita de ceai himalayan cu 250 ml de apa clocotita si infuzati-o timp de 10 minute.
-Pentru un efect mai puternic, este recomandat sa se fiarba amestecul timp de 2-3 minute.
-Doza zilnica recomandata este descrisa pentru fiecare tip de ceai in parte.

-ATENTIE !!!
-Nu depăşiţi doza zilnică recomandată.
 
-Dietă suplimentară cu plante.
 
-A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
-Păstraţi ceaiurile într-un loc uscat , la o temperatura sub 25 de grade Celsius.
 

-Precauţie:
 
-Nu se utilizează pentru copiii de sub 3 ani, pentru femeile însărcinate şi femeile care alăptează.

-Expiră la 3 ani de la data producerii lor.
 

V-au interesat şi..






TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie