Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


ayurveda shunthi-ceai pentru stomac

  • Imagine 1
Pret:
25.0 lei
Producator:
Comandă telefonic:
0758 081 447
Luni-Vineri: 10:00-17:00
Sambata: 10:00-12:00

sau


Descriere produs

ceai gastric pentru purificarea sistemului digestiv, folosind traditionala combinatie ,,Triphala”

-   Calmează durerile abdominale, greţurile şi colicile intestinale

-   Ajută la reducerea constipaţiei şi a flatulenţei (gaze intestinale)

-   Reglează digestia în cazul problemelor intestinale

-   Contribuie la menţinerea sănătoasă a florei intestinale, înlăturând paraziţii intestinali şi microorganismele

compozitie:: Zingiber Officinale (Ghimbir), Embelia Ribes (Vidanga), Amomum Subulatum (cardamon nepalez), Cinnamomum Tamala (scorţişoara indiană), Syzygium Aromaticum (cuişoare), Cyperus Rotundus (căprişor), Tinospora Cordifolia (Guduchi),  Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), Emblica Officinalis (Amalaki, Emblic Myrobolan), Terminalia Bellerica (Vibhitaki, beleric Myrobolan), Terminalia Chebula (Haritaki, chebulic Myrobolan), Cymbopogon Citratus (lemongrass)

Fiecare pachet contine 100 g de ceai varsat

 

-CEAIURI AYURVEDICE HIMALAYENE (Descrierea detaliata a ceaiurilor):
-Medicina Ayurveda:
 
-Etimologic, ,,Ayurveda” semnifică ,,ştiinţa vieţii”, şi reprezintă cel mai vechi sistem medical complet, de tratare a problemelor de sănătate ale vieţii.
 
-Etimologic, "Ayurveda" semnifică, Ştiinţa vietii. Reprezintă un sistem medical cuprinzător, de tratament al problemelor de sanatate.
- Acest sistem stravechi a influenţat nu numai medicina asiatică, dar şi medicina din Egipt şi din Grecia antică.
 
-Principiile Ayurveda sunt universale si reprezintă sursa tuturor tradiţiilor medicinei naturiste.
 
-Ayurveda ajută omul sa creeze o legătură între fizic, spiritual şi psihic.
 
-Ea oferă soluţii simple şi eficiente în tratarea diferitelor boli.
 
-De asemenea, ne oferă o privire de ansamblu asupra conexiunilor ce exista si ne influenţează starea fizică şi psihică.
 

-Plantele himalayene se prescriu de mai multe sute de ani, pentru tratarea diferitelor boli ale organismului.
 
-Ele se folosesc în diferite combinaţii, pentru a avea un efect mai puternic.
 
-Fiecare plantă are mai multe influenţe, şi de aceasta depinde concentraţia exactă a amestecului.
 

-Ceaiurile Ayurvedice sunt unice, contribuind la reînviorarea corpului şi a puterilor sufleteşti, armonizând funcţiile corpului, contribuie la schimbarea materiei, precum şi la o mai bună digestie, regenerând ţesuturile corpului.
 
-Efectele lor specifice conduc la o bună stare de sănătate permanentă, dacă sunt folosite conform recomandărilor.
 
-Fiecare dintre plante au mai multe influenţe şi de aceasta depinde şi de concentraţia exactă a amestecului.
 

-Pregătirea ceaiurilor se face folosind metodele tradiţionale, oamenii adunând preţioasele plante crescute în Munţii Himalaya, pentru vindecarea organismului şi prevenirea diferitelor boli.
 

-Şi azi, oamenii urcă în munţi pentru a aduna plante miraculoase , de multe ori din locuri unde se află doar caprele de munte.
 

-În producerea ceaiurilor se folosesc mai mult de 50 de plante, care sunt adunate de pe toată întinderea Munţilor Himalaya.
 
-Plantele se curăţă mai întâi manual, apoi se desfac şi se triază în rădăcini, tulpini, scoarţă, frunze, flori şi fructe, care în continuare se sfărâmă şi se macină, pentru a se obţine calitatea şi eficacitatea amestecurilor de plante.
 
-Ele sunt legate şi amestecate după metoda tradiţională Ayurveda.
 
-In producerea ceaiurilor de folosesc mai mult de 50 de plante, de îngrijire sunt adunate de pe toate întinderea Muntilor Himalaya.
 

-Amestecurile sunt pregătite sub Controlul doctorului în Ayurveda din Nepal, Ka Dev JAI, născut în 1935. El a absolvit Universitatea de stat din Patna, şi Facultatea de medicină din Benares.
 
-În anii 60’, a lucrat în serviciul Ministerului Sănătăţii din Nepal, iar în perioada 1971-1997 a predat Ayurveda la Universitatea ,, Nara Devi ” din Nepal.
 
-Actualmente, este consilier şi colaborator al mai multor companii medicale Ayurveda.
 

-CEAIURI AYURVEDICE HIMALAYENE (Tipul constituţional este în functie de Tipula):
-Ceaiurile Ayurvedice din Himalaya sunt ceaiurile care ne ajută la apărarea sănătăţii noastre, fiind deosebit de hrănitoare.

-Principiile fundamentale Principiile fundamentale:
-Conform Ayurvedei, tot Universul este compus din cele 5 elemente:
 
-pământ
-apă
-foc
-aer
 
-eter, care, în corpul omenesc, se manifestă sub forma a trei principale principii energetice: VATA, PITTA si KAPHA.
 

-Fiecare om se naşte cu o predominanţă a acestor energii, în conformitate cu caracteristicile fizice şi psihice. Pe parcursul vieţii, din diferite motive, reprezentarea predominanţei se schimbă de la starea iniţială, reflectându-se asupra factorilor psihici şi a stării de sănătate.
 
-Gândurile, presimţirile, stările, hrana, stilul şi mediul de viaţă în care trăim influenţează echilibrul lor.
 

-Tipuri constituţionale fundamentale:
-Vata, Pitta şi Kapha formează trei principale tipuri caracteristice, care au alte 7 diferite combinaţii (Vata-Pitta, Pitta-Vata, Vata-Kapha, Kapha-Vata, Pitta-Kapha, Kapha-Pitta, Vata-Pitta-Kapha).
 
-Când avem preponderenţa caracteristicii Pitta, atunci avem tipul Pitta. Vată, Pitta şi Kapha formează Trei tipuri principale caracteristice, de îngrijire şi vechi de 7 combinaţie diferite (vată-Pitta, Pitta-vată, vată-Kapha, Kapha-vată, Kapha-Pitta, Kapha-Pitta, vată-Pitta-Kapha).
 
-Cand avem preponderenţa caracteristicii Pitta, atunci avem Tipula Pitta.
 
-Dar în cazul tipului combinat, există intotdeauna o caracteristică predominantă faţă de cealaltă.
 

-Tipul Vata- Pitta-Kapha este o excepţie, semnificând manifestarea armoniei.

-Atunci când predomină tipul Vata, începe să se manifeste o sensibilitate faţă de îmbolnăviri.
 

-Excesul uneia dintre cele 3 tipuri se manifestă întotdeauna printr-un dezechilibru psihic şi o funcţionare necorespunzătoare a unor organe ale corpului.

-Scopul nostru este acela de a aduce aceste energii la starea lor de echilibru.
 

-Principiile Ayurvedei sunt cheia sănătăţii şi al unui mod echilibrat de viaţă.
 

-Atunci când începem să cunoaştem mai mult, o sa fim capabili sa procedăm în mod corect, prevenind apariţia bolilor.
 

-VATA TEA Ceai
 
-PITTA TEA Ceai
 
-KAPHA TEA Ceai
 

-Pentru relaxarea corpului şi a minţii, pentru o Formula antistres pentru calm şi pentru echilibru Echilibru
 
-Pentru reînviorarea şi reîmprospătarea organismului
 

-Ciclul anotimpurilor în tradiţia ayurveda:
-Echilibrul celor trei energii-Vata, Pitta şi Kapha - se schimbă şi datorită vremii, condiţiilor climatice şi schimbării anotimpurilor.
 
-În verile călduroase şi perioadele calde, se măreşte energia Pitta.
 
-În anotimpul rece şi vânturi reci, se măreşte energia Vata.
 
-În perioadele ploioase, umede şi înnorate, se măreşte energia Kapha.
 

-Ciclul vieţii se derulează de asemenea în trei faze:
 
-copilăria este caracteristică energiei Kapha
-perioada adolescenţei şi tinereţii este sub influenţa energiei Pitta
-perioada bătrâneţii este caracteristică energiei Vata.
 

-Ciclul ayurvedic zilnic:
 
-Ciclul Kapha I orele 6.00-10.00:
 
-Atât timp cât în această perioadă ne dedicăm somnului, trezirea noastră va fi mai dificilă, apărând mai curând stări de oboseală şi nervozitate decât odihnă.
 

-Ciclul Pitta I orele 10.00-14.00:
 
-Acest interval este cel mai indicat pentru digestie şi metabolism, când ar trebui să mâncăm o mâncare bună şi consistentă.
 

-Ciclul Vata I orele 14.00-18.00:
 
-Perioadă cu o activitate intensă şi o mâncare mai sănătoasă.
 

-Ciclul Kapha II orele 18.00-22.00:
 
-Cel mai bun timp pentru relaxare şi activităţi atractive.

-Ciclul Pitta II orele 22.00-02.00:
 
-În această perioadă de timp apare un somn adânc şi odihnitor.
 
-Atât timp cât suntem treziţi şi plini de energie, apare dorinţa de a cina.
 
-Atunci, trezirea este mai grea şi fără senzaţia de înviorare.

-Ciclul Vata II orele 02.00-06.00:
 
-Este perioada cea mai bună pentru exerciţii yoga şi meditaţie.
-Dacă reuşim să ne trezim la ora 5 şi să practicăm exerciţii de relaxare, dobândim o putere şi o energie interioară, care rămâne pe toată perioada zilei. Ciclul se repetă.
 

-INSTRUCTIUNI:
-Luati o lingurita de ceai himalayan cu 250 ml de apa clocotita si infuzati-o timp de 10 minute.
-Pentru un efect mai puternic, este recomandat sa se fiarba amestecul timp de 2-3 minute.
-Doza zilnica recomandata este descrisa pentru fiecare tip de ceai in parte.

-ATENTIE !!!
-Nu depăşiţi doza zilnică recomandată.
 
-Dietă suplimentară cu plante.
 
-A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
-Păstraţi ceaiurile într-un loc uscat , la o temperatura sub 25 de grade Celsius.
 

-Precauţie:
 
-Nu se utilizează pentru copiii de sub 3 ani, pentru femeile însărcinate şi femeile care alăptează.

-Expiră la 3 ani de la data producerii lor.
 

V-au interesat şi..






TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie