Strict Standards: Declaration of ISC_SHIPPING::SaveModuleSettings() should be compatible with ISC_MODULE::SaveModuleSettings($settings = Array, $deleteFirst = true) in /home/leacul/public_html/includes/classes/class.shipping.php on line 8

Warning: Creating default object from empty value in /home/leacul/public_html/lib/class.log.php on line 77
Polenul - o minune a vietii
  Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


Polenul - o minune a vietii

POLENUL - O MINUNE A VIEŢII

Polenul este adunat de albine numai de pe florile nepoluate de pesticide.
Polenul conţine substanţe indispensabile vieţii ca:
-   Aminoacizi(metionina. Valina, jizina, cistina, glutamina. etc.) care accelerează funcţionarea ficatului şi implicit dezintoxicarea organismului;
-   Grăsimi şi mai ales acizi nesaturaţi - linol, acid linolic, acid arahidonic. - care joacă un rol important în prevenirea arterosclerozei fermenti, hormoni, vitamine, flavonoizi. necesari organismului, pentru mărirea puterii de rezistenţă.
-   Polenul conţine de 20 de ori mai multa vitamina A decât morcovul, şi tot asemenea provitamina A. Un gram de polen conţine suficientă rutină pentru a asigura prevenirea hemoragiilor la nivelul crierului, inimii sau retinei.
-   Vitamina E reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon şi de bioxidul de sulf, gaze atât de periculoase pentru orăseanul zilelor noastre. Suplimentarea cu polen a regimului alimentar adauga organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o modernă terapie celulară necostisitoare.

Polenul mai conţine:
-  Minerale importante, ca fierul şi magneziul   
-  Numeroase microelemente                       
-  Multa lecitină şi în special acizi nucleici      
                                                                    
>   Polenul este total lipsit de toxicitate       
>   Polenul activează fenomenele de regenerare a organismului, permite recuperarea copiilor subdezvoltaţi, iar la copiii de vârstă şcolară previne oboseala. 
>   Polenul ameliorează irigarea crierului, intervine favorabil în fenomenele de creştere,amcliorează randamentul efortului intelectual, regularizează somnul tulburat.
>   Polenul este un bun remediu pentru boli de malnutriţie.  
>   Polenul măreşte acuitatea vizuală, combate şi reţine la nivel staţionar căderea pârului.                                                            
>   Polenul este un remediu ideal pentru bolnavii de prostată.  
>   Polenul acţionează ca bacteriostatic şi normalizator al funcţiilor intestinale.
>   Polenul s-a dovedit a fi o sursă vitală de energic; permite atenuarea sau amânarea remarcabilă a simptomelor de îmbătrânire; el poate înlătura complet dereglările metabolismului şi ale fenomenului de carenţă ce apar deseori în timpul sarcinii.

Regimul cu polen an un efect continuu pozitiv, respiraţia tuturor celulelor organismului se îmbunătăţeşte. Consumat în mod regulat, poleitul asigură ameliorarea condiţiei fizice, omul activ simte reinstalarea fortei vitale si a armoniei, redevine tânăr.   

Dacă începând cu 40 de ani, bărbaţii ar consuma zilnic I0 g de polen s-ar îmbolnăvi mult mai rar de boala atât de temută a bătrâneţii - sindromul prostatic.
                                                                    
Regimul cu polen măreşte randamentul fizic dar si pe cel intelectual.                                                                   
>    Important de ştiut este că din 100 g polen se obţin atâţia aminoacizi esenţiali ca din 1/2 kg carne de vită sau din 7 ouă. Cu 30 g polen se poate asigura tot necesarul zilnic de aminoacizi.                                                              
>    Polenul nu este un medicament şi nici nu are caracter de medicament; el este un valoros aliment dietetic şi se consumă ca orice alt aliment.   
Polenul se ţine în gură să se topească încet. Se poate lua cu miere de albine, fără să se încălzească în prealabil. Se va lua zilnic, înainte fiecărei mese câte o linguriţă de polen. Se păstrează la loc ferit de umezeală.          
                                                                    
POLENUL - O ALTFEL DE VITAMINĂ                                                                    
                                                                    
Foarte bogat în vitamine, acizi aminaţi, minerale şi diverse oligoelemente, polenul aduce în organism necesarul de principii alimentare pe care, prin alimentaţia modernă pe care o practicăm, nu reuşim să îl satisfacem.                                                                    

Compuşii polenului acţionează sinergie aşa cum o face medicina alopată. Din acest motiv polenul nu poate fi asimilat unui medicament oarecare. Datorită compoziţiei sale, el nu poate fi consumat în cantităţi exagerate. Polenul este tonifiant şi deci un adjuvant în anemiile de orice fel. în stres şi oboseală, precum şi în măsurile de sporire a imunităţii. El este prin compoziţia sa un factor de creştere şi dezvoltare, şi în consecinţă, nu ar trebui să lipsească din alimentaţia oricărui copil sau sugar. Adesea polenul este considerat de cercetători drept un reechilibrant organic. Ei au remarcat ca este, in acelaşi timp si un depurativ complet şi un regulator izimatic, mai cu seamă intestinal. Polenul poate fi folosit cu succes în astenii, insomnii, în stările de nervozitate şi în tulburările digestive de orice fel. Constipaţiile şi diareele cronice sunt ameliorate sau chiar vindecate complet cu ajutorul curelor de polen. Suferinzii de artroză găsesc în polen un leac miraculos. La fel şi suferinzii de prostată.                                                                    

Cura cu polen                                                                    

Aveţi nevoie de 1 Kg de polen.                                                                    
Cura începe cu doze progresive. Timp de 8 zile se ia o linguriţă rasă de polen, fie la micul dejun fie înaintea mesei de prânz, cu o înghiţitură de apă. în următoarele 7 zile cantitatea se măreşte, adică se ia câte o linguriţă cu vârf de polen. în cea de-a treia săptămână luaţi câte o lingură rasă de polen. Din a 21-a zi veţi lua până la terminarea curei, o lingură cu vârf. Cura durează aproximativ 2 luni.                                                                  

La început polenul poate avea o acţiune uşor laxativă, deci să nu vă speriaţi! Curele se pot repeta de 2-3 ori pe an.                                                                   
Dacă puteţi asocia polenul, alternativ cu miere şi cu lăptişor de matcă, în doze de 1,5 g la 100 g, va fi şi mai bine.                                                                                                                           
Polenul se păstrează la rece, ferit de umezeală.                                                                   
Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat in elemente necesare existentei plantelor, dar si organismelor animale. Intr-un kilogram de polen se contin atatea doze zilnice de ritin (vitamina P), cate ar fi necesare catorva zeci de oameni pentru a preveni un accident vascular la nivelul creierului.                                                                    
Un rol important pentru functionarea normala a sistemului nervos revine unei alte substante continute in polen - anevrina. In plus, polenul este un stimulent al poftei de mancare, inlesneste digestia, imbunatateste tonusul, alunga oboseala, previne rahitismul, caderea parului si chiar face sa creasca mai bine parul, hranindu-i radacinile.                                                                   


TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie