Strict Standards: Declaration of ISC_SHIPPING::SaveModuleSettings() should be compatible with ISC_MODULE::SaveModuleSettings($settings = Array, $deleteFirst = true) in /home/leacul/public_html/includes/classes/class.shipping.php on line 8

Warning: Creating default object from empty value in /home/leacul/public_html/lib/class.log.php on line 77
Paducelul-leac pentru cardiaci
  Loading... Please wait...

Promoţii pe e-mail


Paducelul-leac pentru cardiaci

Păducelul (Crataegus Monogyna)-leac pentru cardiaci 

În Evul Mediu, florile şi frunzele de păducel erau folosite în celebrele elixiruri de tinereţe şi de viaţă lungă.Păducelul a devenit cunoscut ca planta vieţii sau a tinereţii veşnice, având aceleaşi virtuţi ca şi Ginsengul la asiatici.
Bătrânii francezi beau zilnic cel puţin un ceai de păducel, convinşi că le prelungeşte viaţa cu minimum 10 ani.
Medicina tradiţională de la noi foloseşte preparatele din păducel la peste 50 de afecţiuni maladive, în principal la cele cardiace şi nervoase.
Proprietăţile terapeutice

Păducelul are acţiuni multiple exercitate asupra aparatului cardiovascular: vasodilatatoare în special la nivelul vaselor coronariene şi periferice, hipotensive, brahicardizante, tonic-cardiac datorită compuşilor flavonici.
În sistemul nervos central acţionează prin efecte sedative, antispasmodice şi uşor hipnotice. În plus acţionează ca bronhodilatator, febrifug şi stimulator al respiraţiei.
Alină bolile inimii

Efectele tămăduitoare ale produselor sunt asigurate de amestecul complex al principiilor active care acţionează sinergic asupra diferitelor afecţiuni maladive.
Se pare că nu există în natură un prieten mai bun al inimii decât păducelul, care intră în rândul remediilor cu cea mai mare eficienţă în prevenirea şi tratarea bolilor cardiace şi vasculare, mai ales dacă au la bază un substrat nervos.
Dintre aceste afecţiuni pot fi menţionate:
- insuficienţă cardiacă manifestată prin miocardită, cardiopatie ischemică (dureroasă sau nedureroasă) şi riscul acceselor de angină pectorală;
- hipertensiune arterială şi tensiune oscilantă care sunt reglate prin îmbunătăţirea vascularizaţiei, în urma vasodilataţiei arteriale, coronariene şi periferice;
- tulburări de ritm cardiac cu extrasistole, palpitaţii, tahicardie paroxistică, aritmii, spasme vasculare şi bufeuri congestive;
- ateroscleroză coronariană cu blocarea sau reducerea fluxului de sânge oxigenat de la inimă spre creier, tratamentele având rolul de a îmbunătăţi circulaţia la nivelul scoarţei cerebrale şi de a preveni accidentele cerebrale (congestie);
- nevroze cardiace şi stări de excitabilitate cu aritmie perceptibilă.
În toate aceste boli cardiovasculare, efectele benefice ale tratamentelor cu preparate din păducel sunt recunoscute de toţi medicii terapeuţi, care apreciază acţiunea stimulatoare asupra activităţii inimii bolnave, şi întărirea forţei de contracţie, mai ales după sechele post-infarct. În bolile cardiace degenerative se inhibă pătrunderea ionilor de calciu în celulele miocardice şi se reia nutriţia optimă a muşchiului cardiac.
Calmează afecţiunile sistemului nervos

Un tratament bine condus are un rol esenţial în calmarea sistemului nervos, intervenind în:
- stări de nervozitate şi distonii neurovegetative (spaime, atacuri de panică, ameţeli, migrene, ţiuituri în urechi);
- emotivitate excesivă la persoane cu labilitate psihică, sensibile, irascibile şi permanent agitate;
- insomnii, dureri de cap, oboseală, stări de anxietate şi depresie psihică;
- agresivitate şi tulburări de comportament la copiii impulsivi, cu tendinţe spre bătăi, distrugeri, ţipete, violenţă verbală.
S-a constatat că păducelul are un rol important în oxigenarea şi hrănirea celulelor nervoase, mărind capacitatea de apărare a organismului.
Combate tulburările de pubertate

De multă vreme au fost constatate acţiunile favorabile în prevenirea şi combaterea tulburărilor de pubertate şi de menopauză cu bufeuri, insomnii sau stări de nervozitate şi nelinişte la femei.
Alte efecte au fost evidenţiate în reducerea colesterolului, în unele afecţiuni digestive (diaree, dizenterie, dispepsii, litiază biliară), fructele sunt indicate in plus in boli ale faringelui, diaree, angina, albuminurie, litiaza urinara, leucoree. S-a observat si un efect de stimulare imunitara exercitat de fructele si florile de paducel, acestea fiind recomandate in cura, sub forma de pulbere sau infuzie combinata, pentru intarirea rezistentei la boli infectioase, iar în uz extern, contra unor boli de piele (panariţiu, lichen, bătături, mâncărimi pe tălpi şi între degetele picioarelor).

 Observatii: In bolile cronice, mai ales cardiace, circulatorii sau cerebrale, se fac cure indelungate cu paducel (de la 6 luni in sus).


TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi Top25.ro Sanatate si Familie